diumenge, 8 de novembre del 2009

Concurs d'Aforismes

Continuem celebrant el Dia Mundial de la Filosofia que convoca La UNESCO. I des del Departament de Filosofia de l'ÍES de Capdepera volem fer palès que l'alumnat de secundària i batxillerat sou animals filosòfics de mena, tot i que no teniu moltes oportunitats de demostrar-ho.

Convoquem un concurs d'aforismes (idea originària d'un col·lega de Catalunya, en Jordi Beltran). Un aforisme "és una sentència breu que expressa un pensament complex de forma colpidora o estètica". Una mirada lúcida, interessant, irònica, crítica, desesperada, sorprenent,...de la realitat. Al llarg de la història diversos mestres ens han deixat mostres reveladores d'aquest pensament complex (com podeu veure a la vostra dreta).

Per participar:

  1. Heu d'obrir un compte a gmail (si no el teniu ja)
  2. M'heu d'enviar l'adreça per a què us torni un e-mail autoritzant-vos a participar en el bloc (llop1789@gmail.com)
  3. A partir d'aquest podeu participar penjant els vostres aforismes tenint en compte les següents bases:
  • El termini d’aquesta convocatòria és del 9 de al 20 de novembre de 2009
  • Hi pot participar l'alumnat de l''IES de Capdepera de 4rt ESO i de Batxillerat
  • Es participa en la modalitat d'aforisme trobat i d'aforisme inventat. El primer pot ser d'un/a filòsof, poeta, cantant, etc.. que hagueu trobat. El segon ha de ser de collita pròpia i, per tant, inèdit.
  • Només es pot enviar 1 aforisme trobat i 1 inventat per participant.
  • Podeu identificar-vos al post amb el vostre nom i grup o amb un pseudònim. En aquest cas m'heu d'enviar un correu electrònic identificant-vos.
  • Podeu acompanyar els aforismes de fotografies o dibuixos (si no són propis, n'heu de tenir els drets d'ús).
  • Els alumnes del centre podran votar a partir del 20 de novembre l'aforisme trobat de la seva elecció fent comentaris al bloc. El professorat votarà l'aforisme inventat que trobi més profund, enginyós, irònic...
  • Els tres primers classificats rebran una menció honorífica i els seus aforismes seran publicats a la revista del centre i exposats al Hall. En cas que hi hagi aforismes trobats repetits es donarà prioritat al primer presentat
  • El centre exposarà en lloc visible tots els aforismes presentats
ANIMEU-VOS!!! Us sorprendrà el que podeu arribar a dir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada